Wilt u op de hoogte blijven van het belangrijkste financiële nieuws?
Like ons dan op Facebook. Vinden we leuk!

REACTIES

Typisch Millenials. Vaak uit eten maat dan wel goedkoop. Pasta bij "Julia's" is voor de millenials uit eten? :-)

derksje | 09-01-17 | 09:57

Na iedere crisis is er een inhaalslag. Zowel bij het bedrijfsleven als wel bij de consument. Vraag wordt: Hoe ziet de continuïteit er straks uit.

duitse herder | 09-01-17 | 10:31

Als je naar schuldquote van Nederland kijkt dan staan we boven Griekenland en vergelijkbaar met Italie. Niet de meest gezonde voorbeelden en we moeten lenen om de giga belastingdruk te kunnen blijven betalen, het echte probleem zeg maar.
Zolang dat niet wordt aangepakt, is Nederland nooit uit de crisis.

Atlas Shruggs 10 | 09-01-17 | 10:49

Buiten de deur eten? Ik doe het al jaren niet meer (tenzij ik voor zaken in het buitenland zit maar da's niet zo vaak). En waarom niet? De prijs/kwaliteitsverhouding is bepaald niet best, de bediening is vaak niet al te vriendelijk (want werkt onder hoogspanning) en de kok doet maar wat (schapenvlees voor lamsvlees verkopen: dat moet je bij Ome Reintje niet flikken). De meeste restaurants hier in de omgeving zijn vooral ingesteld op het draaien van zo veel mogelijk omzet. Op zich niks mis mee, maar je moet niet proberen het nagerecht al te serveren terwijl wij nog niet klaar zijn met het hoofdgerecht.

Als de horeca-uitbaters eens bij zichzelf te rade zouden gaan en ook eens wat meer om kwaliteit en klantvriendelijkheid zouden denken dan alleen aan omzet en winst komt het echt in no-time helemaal goed met de horeca.

Reinaert | 09-01-17 | 10:49

Goed nieuws totaan de verkiezingen.
Als we daarna PM Wilders hebben krijgen we misschien voor het eerst sinds 1972 eens wat minder gekleurd nieuws.
Als er een ondemocratisch Cordon Sanitaire gevormd wordt (alle partijen tegen 1, zoals in België om Vlaams Belang buiten de macht te houden) dan zal er een glasvezelverbinding aangelegd worden van Pyongjang naar Hilversum om de propaganda zo snell mogelijk binnen te kunnen halen.

Vogelbeest | 09-01-17 | 10:51

Persoonlijk heb ik nooit gesnapt wat mensen zo leuk vinden aan gaan eten.

Je moet er al naartoe gaan, wat met de huidige verkeerssituatie vaak al geen pretje is. Dan maar hopen dat er parkeerplek tout court in de buurt van het restaurant is en hopelijk ook gratis (geen vanzelfsprekendheid als het restaurant ook maar in de buurt van een stad ligt).

Vervolgens mag je ook nog eens wachten: wachten om je bestelling op te geven, wachten tot het klaar is, wachten tot de ober je opmerkt en je eindelijk de rekening brengt om dan vervolgens weer huiswaarts te mogen tuffen (en ondanks dat het dan al pakweg 21u is, is het toch nog steeds behoorlijk druk op de weg met altijd wel 1 of andere idioot die vlak voor je en levensgevaarlijk manoeuvre uitvoert - daar zeg je trouwens beter niks van want voor je het weet heb je een allochtoon testosterbommetje achter je). De rekening is vaak ook deftig want ja, het loon van iedereen in de tokkie (dus ook de al dan niet beleefde ober) moet betaald worden en natuurlijk ook het huurgeld voor het pand en de inrichting (terwijl je dus ook al betaald voor je eigen huis MET ingerichte keuken en eetplaats). In het restaurant is het trouwens ook maar hopen dat je heen luidruchtige boertige buren naast je hebt of godbetert mensen die vinden dat op restaurant gaan een leermoment dient te zijn voor hun nauwelijks opgevoede kroost (deftig leren eten en stilzitten doe je thuis, niet op restaurant!).

Neen, als ik echt lekker wil tafelen passeer ik na het werk wel even bij een deftige traiteur. Zelfde lekkere eten maar je kunt het tenminste in de quiet comfort van je eigen huis op eten en het enige werk dat je hebt is wat opwarmen en vervolgens het bestek in de vaatwas pleuren.

nog-eenbelg | 09-01-17 | 11:07

@nog-eenbelg | 09-01-17 | 11:07 | + 0 - Jij woont in Nederland? Want bij ons in de Kempen heeft ieder dorp van 4000 inwoners minstens 2 restaurants die een ruime voldoende scoren, geen parkeerproblemen, altijd gratis parkeren, vriendelijk personeel. De enige reden om het niet dagelijks te doen is inderdaad het prijsverschil tussen een stuk vlees thuis en ergens anders, vooral als je er een paar glazen wijn bij wil drinken.

Vogelbeest | 09-01-17 | 11:13

@Reinaert
Is er werkelijk niet 1 goed restaurant in jouw omgeving? Dan heb je wel heel veel pech met de horeca-ondernemers in jouw regio. Start een goed restaurant zou ik zeggen, dan loop je binnen ;)

In een straal van 8 KM rondom mijn huis zitten er al 7 redelijke en/of zeer goede restaurants, in een relatief klein dorp. Toegegeven, sommige restaurants zijn een beetje prijzig maar als je de prijs belangrijk vindt dan kun je meestal ook een daghap bestellen.

In Amsterdam kan ik heel veel beroerde restaurants opdreunen, maar het zal toch niet overal in Nederland een drama zijn?


@Vogelbeest
Denk je echt dat er een groot complot is om de huidige regering te helpen? Jeetje, wat zijn er dan veel organisaties en mensen bij betrokken... Dat zou dan toch wel eens uitkomen, denk je niet?

Op Daskapital wordt ieder onderzoek in twijfel getrokken, ook als het bijvoorbeeld CBS cijfers zijn die we al 20 jaar lang op dezelfde manier monitoren. Kritisch zijn is prima maar bij ieder onderwerp ongefundeerd brullen maakt een zinvolle discussie lastig.

Hopen dan maar dat Wilders aan de macht komt, dan is opgelost volgens Vogelbeest. Dan kloppen alle onderzoeken tenminste weer, prachtig!

argumentumadpopulum | 09-01-17 | 11:24

Vrijdagochtend kwam mijn vriendin met de bus naar mijn villa om naakt met ontbijt bij mijn bed te verschijnen. Geloof mij, dan hoe je niet meer uit eten. 'S avonds twee entrecote en twee ryggbiff. Zelfs in de meest luxe restaurants moet je vaak zelf nog vragen om een extra glas drinken, of iets anders. Restaurants zijn nu voor mij vaak meer lunch plekken of plekken om zaken te doen, of noodzakelijke eetplekken wanneer je onderweg bent. De tijd dat je top eten, top service en een beetje entertainment in de watten werd gelegd licht ver achter ons. Hoewel er nog uitzonderingen zijn. Tip voor mensen die wel eens in de buurt van Muiderberg komen, Restaurant Quarz: www.google.se...

Mika6101 | 09-01-17 | 11:31

@argumentumadpopulum | 09-01-17 | 11:24:

Er zijn wel een paar goede restaurants maar die zijn dan vervolgens weer te formeel qua sfeer, of zitten afgeladen met babyboomers en opscheppers, daar ga ik dus voor m'n lol ook niet naar toe.

Gewoon een leuke toko is er niet meer, zeker in 026-stad heeft de Turkse maffia om zich heen gegrepen en het merendeel van de restaurants in beheer, al klinken de namen nog zo Nederlands. Shit happens.

Reinaert | 09-01-17 | 11:34

Dat kan beter...

Vanochtend kwam mijn maandagvriendin met de bus naar mijn villa om naakt met ontbijt bij mijn bed te verschijnen.
Vanochtend kwam mijn dinsdagvriendin met de bus naar mijn villa om naakt met ontbijt bij mijn bed te verschijnen.
Vanochtend kwam mijn woensdagvriendin met de bus naar mijn villa om naakt met ontbijt bij mijn bed te verschijnen.
Vanochtend kwam mijn donderdagvriendin met de bus naar mijn villa om naakt met ontbijt bij mijn bed te verschijnen.
Vanochtend kwam mijn vrijdagvriendin met de bus naar mijn villa om naakt met ontbijt bij mijn bed te verschijnen.
Vanochtend kwam mijn zaterdagvriendin met de bus naar mijn villa om naakt met ontbijt bij mijn bed te verschijnen.
Vanochtend kwam mijn zondagvriendin met de bus naar mijn villa om naakt met ontbijt bij mijn bed te verschijnen.

:)

duitse herder | 09-01-17 | 11:59

Ik eet in Den Haag. Scheveninger heeft op de Boulevard niets te zoeken.

Ik vind het allemaal geweldig en betaalbaar voor deze AOW-er.

Tentjes zitten vaak stampol. Gezellig. Voor iedere beurs is er wel wat.
En ik vind het allemaal lekker.
O wacht, ik behoor te zeuren..

En die islam is ook niks.

Zeau, klaar.

bastemeijer | 09-01-17 | 12:26

Ik vraag mij toch echt af hoe ze nu weten welke leeftijdgroep voor hoeveel euroo's uit eten gaat.
Als ik mag geloven wat dit onderzoek, hoe dan? oplevert zou het betekenen; dat de groep 50-65 jaar niet meer te vinden is in restaurants of pizzaria's waar de babyboomers (inmiddels met pensioen), jeugd en en carrière/loopbaan/ gezinsvormers zit, die groepen die roeptoeteren dat die nog werkbehoeftige ouderen voor inkomen, tussen 50-65 jaar, maar met minder moeten gaan doen...

Of dit onderzoek bewijst inderdaad dat die leeftijdsgroep nog steeds zich in de crisis bevindt, c.q. de groep is die de gevolgen van de crisis, om uit de crisissen te komen volledig op hun schouders hebben gekregen, de generatie nix..

fikkieblijf! | 09-01-17 | 12:49

Je moet toch iets bedenken om je uitkering op te krijgen. De Nederlandse dan.

daskapital.nl...

duitse herder | 09-01-17 | 13:15

Sinds ik zo van die hello fresh boxen gebruik en zelf voor 6-7EUR in een half uur een maaltijd in elkaar tover, ben ik toch een pak kritischer geworden voor de gemiddelde bistro. Als je 20EUR vraagt voor een gebakken visje of een spaghetti, mag ik toch hopen dat het op zijn minst even lekker is als dat ik het zelf zou maken. Bovendien ben ik veel sneller thuis en vind ik zelf koken rete ontspannend na een dag naar pc schermpje turen.

pandalicious | 09-01-17 | 13:18

duitse herder | 09-01-17 | 11:59 | + 3 -
En nu hebben ze allemaal ruzie?

Coffee Party | 09-01-17 | 13:27

@duitse herder | 09-01-17 | 11:59
You win ;-) Haha. Maar 7 vriendinnen is echt te veel jongen. Vrijdag was het hier een röd dag. (Trettondagsafton ) Vandaar ;-) De andere dagen kan ik haar wel op laten draven. Maar dan kom ik waarschijnlijk te laat op mijn werk :-) En meerdere vriendinnen tegelijk waag ik me niet meer aan. Dat kost te veel tijd en geld. Ik vraag me af hoe die Dan Bilzerian dat doet ;-)

Mika6101 | 09-01-17 | 13:33

Coffee Party | 09-01-17 | 13:27

Ik reageer vanavond even. Moet nu even de UWV formulieren weer invullen van een voormalige medewerker de Heer D. Herder. Voormalig filiaalhouder te Amsterdam. Afgekeurd wegens heupproblemen. Sinds 1991.

duitse herder | 09-01-17 | 13:37

Mika6101 | 09-01-17 | 13:33 |

Nou gewoon...hij schiet met scherp en losse flodders...

www.youtube.com...

duitse herder | 09-01-17 | 13:43

Mika6101 | 09-01-17 | 13:41

Hij is goed! (kan je geen + geven, die DK techniek doet het weer niet.)

Komt goed uit, wilde weer een advertentie plaatsen voor een vriendin. De Nederlandse vrouwen vallen af. Met 0,68 E kosten per dag te duur. Deze gaat op voor een zak hondenvoer per maand. Moet kunnen.

duitse herder | 09-01-17 | 14:25

Coffee Party | 09-01-17 | 13:27

Neuhhh...Deense vrouwen houden van hun vrijheid.

duitse herder | 09-01-17 | 14:55

In NL altijd dat gezeur om een glaasje water waarvoor je ook nog dik moet betalen!
Hier eten we tussen de middag voor 13,50: voorgerecht, hoofdgerecht, toetje en wijn water en brood inclusief en omdat ik het met mijn bedrijf betaal krijg ik ook de BTW nog terug, dan kom je nog geen eens op 11 €.

BoerinFrance | 09-01-17 | 16:08

Het is zeker droevig gesteld met de restaurants in Nederland. Ik kan alleen oordelen over Den Haag. Maar wat je ervaart is weer dat typische domme superioriteitsgevoel van het personeel. In plaats van vriendelijk te zijn, wordt bezoek in hun restaurant als for granted gezien. De producten zijn allemaal afkomstig van de Sligro, want streekproducten met echte kwaliteit hebben we hier niet. Dan het wachten, obers die je niet zien, sowieso niet naar de gasten kijken als ze door de zaak lopen. Uiteindelijk, als je wilt afrekenen, merk je dat de rekening maar niet komt. En maar wachten en aandacht vragen. De waar is inmiddels verkocht, die rekening komt wel.
Nee, het is niet zoals in Frankrijk, waar je bij de eenvoudigste restaurants als kwaliteit voorgeschoteld krijgt. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar dit zijn bijna altijd mensen uit Frankrijk of Italië die hier hun restaurant zijn begonnen.

pjisonline | 09-01-17 | 16:55

Komen er verkiezingen aan?

Raider Twix | 09-01-17 | 17:38

@pjisonline | 09-01-17 | 16:55 | + 0 -
In de hoek van Den Haag en Rotterdam heb ik zelf ook nog niet lekker kunnen eten. Maar ja, misschien moet ik maar eens beter kijken. Keuze zat: www.iens.nl... www.iens.nl... Ik kan je nog een paar tips geven: Je moet avontuurlijk zijn ingesteld. Donkergetinte ramen of restaurants die dicht lijken, omdat ze zo zijn uitgestorven moeten geen reden zijn om je naar de doorsnee Turkse of Amerikaanse vreettent te laten sturen. Een druk restaurant levert sowieso meer bagger dan een rustige, omdat het allemaal vlug-vlug-vlug moet. Ga dan ook eten net voor de avondspits. Als er dan nog niks te vinden is, dan ga je die regio uit op zoek naar plekken waar wél vers voedsel wordt geserveerd. Genoeg te vinden in Nederland.

Jostifiel | 09-01-17 | 19:45

@Vogelbeest | 09-01-17 | 11:13 | + 3 -
Kijk nog eens naar zijn gebruikersnaam. Lijkt mij meer een Vlaam.

Jostifiel | 09-01-17 | 19:49

Zo lang er ieder jaar meer geld dan voorgaande jaren aan vuurwerk wordt uitgegeven gaat het zo slecht nog niet.

Crisis......TRAP ER NIET IN

TP 1984 | 09-01-17 | 20:56

Deze 50+-er moet, als NUG-er zijnde met incidenteel een slecht betaald rukbaantje, gewoon op de kleintjes letten. En dus eet ik alleen nog maar buiten de randstad nog wel eens buiten de deur, omdat je zodra je zuidelijk van Den Bosch en/of oostelijk/noordelijk van Amersfoort nog wel eens iets op je bord krijgt dat enigszins lijkt op 'kwaliteit' en/of 'waar-voor-je-geld'. Daar hoef je in de randstad niet meer op te rekenen, en dan heb ik het nog niet eens over de hondse behandeling door het 'bedienend' personeel...

EefjeWentelteefje | 09-01-17 | 23:32

@Jostifiel: dank je!

pjisonline | 10-01-17 | 11:07

@nog-eenbelg | 09-01-17 | 11:07 | + 5 -
Een traiteur? Zo'n thuiskok is toch iets voor bruiloften, luxe verjaardagen en miljonairs? Ik zie de krenterig Hollander, die tevreden is met een boerenkoolstamppot met worst en op de andere dag friet en frikandellen uit de frituurpan nog niet en masse thuiskoks gaan inhuren. Wel een gaaf idee trouwens.

Jostifiel | 10-01-17 | 12:41

Reacties op dit artikel zijn gesloten